Σήμερα θα παρουσιάσουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα του Α.Α.Ο (American Association Of Orthodontics) με θέμα την ορθοδοντική θεραπεία στους ενήλικες.

Βάση της παραπάνω έρευνας, οι ενήλικες που υποβλήθηκαν σε ορθοδοντική θεραπεία είχαν σημειώσει σημαντική βελτίωση στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή λόγω της θεραπείας αυτής.

75% τον ενηλίκων που υποβλήθηκαν σε ορθοδοντική θεραπεία παραδέχτηκαν πως αυτή είχε θετική επήρρεια στη δουλειά τους και στις κοινωνικές τους συναναστροφές, λόγω του καινούργιου και όμορφου χαμόγελού τους. Ένα υγιές και αρμονικό χαμόγελο τους βοήθησε να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους και τον αυτοσεβασμό τους. Επίσης, 92% από τους ενήλικες που έλαβαν μέρος στην έρευνα δηλώσαν πως θα συνιστούσαν την ορθοδοντική θεραπεία και σε άλλους.

Οι ενήλικες, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν την ορθοδοντική θεραπεία, προβάλλουν δικαιολογίες, όπως «Τι θα πει ο κόσμος;», «Πώς θα είμαι εμφανισιακά με σιδεράκια;» και «Δεν είμαι πολύ μεγάλος για κάτι τέτοιο;». Έτσι, η έρευνα που έγινε από την ΑΑΟ (American Association Of Orthodontics) είχε σκοπό να διερευνήσει το σκεπτικό τον ενηλίκων που αρνούνται να προχωρήσουν σε μια ορθοδοντική θεραπεία. 71% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι είχαν τέτοιες ανησυχίες ως προς την ορθοδοντική θεραπεία αλλά οι πλείστοι, παραδέχτηκαν πως αυτές οι ανησυχίες σταμάτησαν να υφίστανται αμέσως μετά την έναρξη της θεραπείας.

Οι ερωτηθέντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ορθοδοντική θεραπεία με εκφράσεις όπως:

  • Είχα πολύ πιο μεγάλη αυτοπεποίθηση από τη στιγμή που μπορούσα να χαμογελάω ελεύθερα. Η ζωή είναι πολύ πιο πιεστική όταν συνεχώς σκέπτεσαι ότι δεν μπορείς να χαμογελάσεις όπως και όταν θέλεις, γιατί φοβάσαι πως κρίνεσαι συνεχώς για την εμφάνισή σου.
  • Με ένα ελκυστικό χαμόγελο κερδίζεις αυτοπεποίθηση στην καριέρα σου και στις κοινωνικές σου υποχρεώσεις.
  • Ένα όμορφο χαμόγελο με ευθυγραμμισμένα δόντια μου έδωσε αυτοπεποίθηση ότι όλα όσα επιθυμώ μπορούν να συμβούν.

 

Τα καλύτερα αποτελέσματα όμως ήταν στις ηλικίες 18-34 όπου 87% των ερωτηθέντων δήλωσαν εξαιρετικά ευχαριστημένοι με την ορθοδοντική τους θεραπεία και τη βελτίωση των κοινωνικών τους σχέσεων.

«Το καινούργιο μου χαμόγελο με βοήθησε να βρω κάποιον που να νοιάζεται για μένα, το άλλο μου μισό» δήλωσε κάποιος από τους συμμετέχοντες.

«Αυτή η έρευνα αποδεικνύει ότι ένα υγιές και αρμονικό χαμόγελο μπορεί να είναι ένα δυνατό πλεονέκτημα στην κοινωνική και επαγγελματική μας ζωή» δήλωσε ο Gayle Glenn, D.D.S., M.S.D πρόεδρος του ΑΑΟ. «Οι ενήλικες που αποφασίζουν να υποβληθούν σε μια ορθοδοντική θεραπεία αυξάνονται συνεχώς και εμείς τους ενθαρρύνουμε όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας, να επισκεφθούν ένα ειδικό-ορθοδοντικό για να ενημερωθούν για τα οφέλη της ορθοδοντικής θεραπείας και τα ήδη των θεραπειών. Ποτέ δεν είναι αργά για την ορθοδοντική θεραπεία».

Το νούμερο των ενήλικων που αποφάσισαν να κάνουν ορθοδοντική θεραπεία είναι σε συνεχή αύξηση και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι το 2012 υπήρξε μια αύξηση 14% σε σχέση με το 2010 στης Η.Π.Α (γύρω στα 1,223,850 άτομα άνω των 18 ετών). Τα μέλη του ΑΑΟ έχουν προσφέρει ορθοδοντικές θεραπείες σε 5,876,000 άτομα το 2012, με τη μεγαλύτερη αύξηση να σημειώνεται στον αντρικό πληθυσμό με ένα ποσοστό κοντά στο 44%.

Για να μπορέσετε και εσείς να έχετε ένα αρμονικό χαμόγελο, απευθυνθείτε στον ορθοδοντικό σας για να σας ενημερώσει για τα ορθοδοντικά σας προβλήματα, τα εναλλακτικά σχέδια θεραπείας που μπορεί να σας προσφέρει και να σας προτείνει τη θεραπεία που αρμόζει καλύτερα στις ανάγκες σας.